om mig


Bøje Prejsler Hansen


Bøje prejsler Hansen

Godfred Hansensvej 34

8200 Århus N

tlf: 2298 5296


bojep@hotmail.com


Copyright © 2016

Jeg er billedkunstner. Uddannet på Århus kunstakademi i 1998.

Jeg maler billeder med en stærk farveenergi. Faktisk er det farverne der er det egentlige motiv. Det er ikke en produktion, hvor farvevalget er holdt inden for snævre rammer. Jeg bruger hele paletten, og farvevalget er afhængig af min aktuelle personlige tilstand, humør o. l.

 

"Farvevalget fortæller den virkelige historie i Bøjes Maleri" Citat af Kunstkritiker Erik Meistrup.


Jeg laver billeder der er inspireret fra det Indonesiske koral hav, hvor jeg

har snorklet. Det var meget fascinerende.

Det har været min hoved motivverden i ca. 18 år.

 

Jeg har Bl.a. genskabt indtrykkene af vandets energi og bevægelse, farverne som et koralrev indeholder, variationerne og ikke mindst fiskenes adfærd. Jeg bruger også at vælge en lille plet af fiskenes mønstre som jeg forstørrer op og ofte abstrahere kraftigt ud fra. Jeg kan ændre alt i et sådan forløb, form og farver F. eks.


Jeg har blot behov for noget konkret til at starte op på og "hænge" farverne på.

Jeg forsøger ikke at hægte mig på "tidens trend" men vil hellere udvikle den malestil, udtryk og fortælling der ligger i min sjæl. Det er mig.


Jeg har i de sidste år "gået på land" for at hente min inspiration der. Der er det stadig naturen der er hovedinspirationen. Stadigt ret enkelt. På side 8 på min hjemmeside www.bojehansen kan ses de billeder jeg senest har lavet.

 

Erik Meistrup skriver at "man kan vel egentligt, kalde det en slags neofauvisme

Han skrev også at- "det er en koloristisk og ekspressiv verden der er i Bøje Hansens billeder" - Det er helt rigtigt!

 

I mit katalog/kunstbrochure, der kan downloades fra min hjemmeside kan læses hele teksten. Kataloget er trykt i 2005 til en meget stor udstilling jeg havde på Nordsømuseet da de åbnede igen efter branden. Der er gået lang tid siden 2005,  derfor er der jo sket rigtigt meget billedmæssigt. Men Meistrups tekst er stadigt fuldt nutids gyldig og præcis. Det er netop fordi jeg maler "mig", og ikke er underlagt tidens trend.


Samtidig har jeg eksperimenteret med teknikker og mixed materialer Men igen med et andeledes "tvist" både i farve og motiv. Det kan ses på side 8 på www.bojehansen.com.


Jeg arbejder konstant på at dreje mit maleri, så der kommer nye udtryk på mine lærreder. Min hovedinspiration kommer fra naturen og fra mine mange rejser verden rundt. På mit cv kan ses nævnt nogle af de 37 lande jeg har besøgt, der har haft ekstra stor betydning for min kunst.


Navn:

Bøje Prejsler Hansen


Stilling:

Billedkunstmaler